شارژبوک اولین و بهترین نرم افزار مدیریت شارژ آپارتمان | نرم افزار مدیریت هزینه آپارتمان و ساختمان.
دلایل برتری شارژ بوک
مطالب مرتبط
شارژ آپارتمان
شارژ آپارتمان چیست؟
شارژ آپارتمان به هزینه های مشترکی که در مجتمع مسکونی وجود دارد و همه ی ساکنان مجتمع موظف به پرداخت آن هستند، گفته می شود. میزان این هزینه ها به نوع مجتمع مسکونی و امکانات آن بستگی دارد. همچنین برای مدیر ساختمان امتیازاتی در نظر گرفته شده است تا بتواند با ساکنانی که شارژ خود را پرداخت نمی کنند، برخورد نماید.
روش محاسبه شارژ آپارتمان
برای کنترل و محاسبه هزینه های ساختمان می توانید با اطلاعاتی مختصر در حوزه حسابداری، به صورت سنتی حساب و کتاب ها را انجام دهید اما اگر فکر می کنید که این روش مشکل و زمان بر است می توانید از برنامه شارژ آپارتمان یا اپلیکیشن شارژ ساختمان شارژبوک استفاده کنید.
نحوه شارژ ساختمان به توافق بین مالکان بستگی دارد. ممکن است در مجمع عمومی ساختمان مصوب شود که با توجه به تعداد افرادی که در هر واحد هستند، حق شارژ محاسبه شود یا اینکه متراژ هر واحد مبنای تعیین مبلغ شارژ ساختمان باشد.
بر این اساس افراد شارژ ماهیانه را میپردازند مثلاً برای تعیین تعرفه گاز در آپارتمانی که موتورخانه مشترک دارد، معقول است که هزینهها براساس زیربنا محاسبه شود، زیرا منطقی است که هرچه متراژ واحدی بیشتر باشد، گاز بیشتری نیز مصرف خواهد شد.مخارج دیگری که به میزان مساحت زیربنا ارتباط ندارد، مانند هزینههای مربوط به سرایدار، نگهبان، آسانسور، تزیینات، نظافت و… سهم تمام واحدها یکسان محاسبه میشود.
امتناع از پرداخت شارژ آپارتمان
در برخی ساختمانها برخی از ساکنین از پرداخت حق شارژ خود امتناع میکنند و قانون برای این موارد نیز راهحلی ارائه داده است.در قانون مصوب تملک آپارتمانها، قسمتی به صورت جدا به این مساله اختصاص داده شده است و مجازات ساکنینی که شارژ آپارتمان خود را پرداخت نمیکنند را اینگونه تعریف کرده است:
“هرگاه یک آپارتمان یا یک محل کسب دارای مالکین متعدد و بیش از سه نفر باشد، مجمع عمومی با مالکان یا قائم مقام قانونی آنها وظیفه دارند مدیر یا مدیرانی از بین خود یا از خارج انتخاب کنند.
مدیریت ساختمان مسئول حفظ و اداره ساختمان و اجرای تصمیمات مجمع عمومی است و موظف است مخارج مربوط به قسمتهای مشترک را ماهانه جمعآوری و در ردیفهای مربوط هزینه کند.”
در صورت خودداری مالک یا مستاجر از پرداخت حق شارژ خود، مدیر ساختمان میتواند مراتب را از طریق اظهارنامه به او ابلاغ کند.اگر ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه سهم بدهی شارژ خود را پرداخت نکند، مدیر ساختمان میتواند از دادن خدمات مشترک از قبیل شوفاژ، تهویه مطبوع، آب گرم، برق، گاز و… به او خودداری کند.
باید به این نکته توجه داشت که مدیر فقط میتواند خدمات مشترک بدهکار را قطع کند؛ اگر برق، آب یا گاز مالکی که شارژ خود را نداده است اختصاصی و مجزا باشد، مدیر نمیتواند آنها را قطع کند. بنابراین فقط میتواند قسمتهای مشترک را قطع کند.
برای قطع خدمات مشترک دو نکته زیر مهم هستند:
- برگ اظهارنامه برای امنتاع کننده از طریق دادگستری فرستاده شود و ۱۰ روز از تاریخ ابلاغ آن گذشته باشد و مالک یا مستاجر از پرداخت شارژ امتناع کند.
- همانطور که گفته شد، مدیر ساختمان فقط حق قطع خدمات مشترک را دارد نه خدمات اختصاصی! بنابراین اگر مدیر ساختمان بدون رعایت مراتب بالا، خدمات مشترک را قطع کند خودش قابل تعقیب بوده و از نظر کیفری به عنوان ممانعت از حق به مجازات حبس محکوم میشود.
شارژ ساختمان طبق یکی از موارد زیر محاسبه می شود:
شارژ واحدی
این مدل شارژ براساس تعداد واحدهای ساختمان محاسبه میشود و برای مجتمعهای مسکونی، تجاری و اداری که دارای واحدهای متفاوت از هم هستند مناسب است. این روش برای ساختمانهایی که دارای سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی نیستند و هر واحد کنتور آب و برق و گاز مستقل دارد، مناسب است.
شارژ متراژی
این مدل محاسبه شارژ، مانند مدل قبل، برای مجتمعهای تجاری، اداری و مسکونی که واحدهایی با متراژهای متفاوت دارند، مناسب است. مبلغ و میزان شارژ هر متر در این نوع شارژ مشخص میشود و در نهایت مبلغی که هر واحد با هر متراژی باید پرداخت کند، معین میشود. این نوع مجتمعها بیشتر سیستم گرمایش و سرمایششان نیز مرکزی است.
شارژ نفری
همانطور که از اسم این روش محاسبه شارژ پیداست، با توجه به تعداد ساکنین هر واحد مبلغ پرداختی نیز معین میشود. این مدل که برای مجتمعهای مسکونی با سیستم آب مشترک مناسب است، برای هر نفر مبلغی را در نظر میگیرند و در نهایت مبلغی که هر واحد باید بپردازد، مشخص میشود.
شارژ نفر متراژی
این مدل، ترکیبی از دو حالت قبل است، یعنی هم متراژ و هم تعداد نفرات در تعیین میزان شارژ دخیل هستند.
به عنوان مثال به ازای هر نفر20هزار تومان و به ازای هر متر 1000 تومان شارژ از هر واحد دریافت میشود. یعنی برای یک واحد 70 متری با 2 نفر ساکن درآن مبلغ 110 هزار تومان شارژ محاسبه میشود. این روش محاسبه مناسب مجتمعهای مسکونی با سیستم آب مشترک و واحدهای با متراژ متفاوت مناسب است که سیستم سرمایش و گرمایش مرکزی نیز دارند.
امکانات برنامه مدیریت شارژ ساختمان
ویژگی های برنامه اکسل مدیریت ساختمان:
- تعریف و مديريت کامل ليست اشخاص به همراه مشخصات آنها
- تعریف و مديريت لیست واحدها تا حداکثر 600 واحد
- تعریف و مديريت انواع هزینه ها و درآمدها با امکان تعیین نحوه تقسیم و …
- ثبت و ویرایش دریافت ها و پرداخت ها و مدیریت حساب ها
- ثبت و ویرایش هزینه ها و درآمدها
- ویرایش اطلاعات ساختمان و مدیریت ساختمان جهت نمایش در گزارشات
- گزارشات پایه شامل اشخاص و مانده حساب ها، واحدها، انواع هزینه ها و انواع درآمدها
ویژگی اپلیکیشن شارژ ساختمان شارژ بوک
- 1- محاسبه شارژ ساختمان
با استفاده از نرم افزار مدیریت هزینه ساختمان شارژبوک ، به راحتی میتوانید شارژ ساختمان را محاسبه و به ساکنین اعلام کنید.
- 2-ثبت هزینه های ساختمان
مدیر ساختمان میتواند در نرم افزار مدیریت هزینه آپارتمان ، هزینه های ساختمان را با الحاق فاکتور ثبت نماید.
- 3-گزارشگیری
گزارش صورتحساب واحدها، گردش اشخاص و واحدهای بدهکار در سامانه شارژ بوک قابل مشاهدهاند.
- 4-ارسال پیامک
میتوانید با استفاده از اپلیکیشن مدیریت شارژ ساختمان، شارژهای ماهانه و میزان بدهکاری واحدها را از طریق پیامک اطلاع رسانی کنید.
- 5-مشاهده صورتحساب
ساکنین ساختمان میتوانند در تاریخ مشخص و به طور واضح از ریز هزینه های ساختمان مطلع شوند.
- 6-پرداخت آنلاین شارژ ساختمان
ساکنین ساختمان میتوانند از طریق درگاه پرداخت اینترنتی اپلیکیشن شارژ آپارتمان سهم شارژ خود را آنلاین پرداخت کنند.
- 7-تابلو اعلانات
ساکنین ساختمان در لحظه و هر مکانی میتوانند از رویدادهای ساختمان مطلع شوند.
- 8-گزارش صندوق ساختمان
تمامی واریزی و برداشتهای انجام شده از صندوق ساختمان در نرم افزار مدیریت هزینه شارژبوک قابل مشاهده هستند.
شارژ آپارتمان خالی
برای پرداخت شارژ واحد خالی خوب است بدانید که تنها از پرداخت هزینه هایی به منظور پرداخت قبوض مصرفی مانند آب، برق و گاز یا هر نوع هزینه ای که به دلیل استفاده از واحد موجب تحمیل هزینه به کل ساختمان خواهد شد، معاف هستید.
هزینه های جاری یا نگهداری، هزینه حقوق و دستمزد نگهبان و پرسنل، هزینه نظافت مجتمع، هزینه برق مشاعات، هزینه تعمیر جزیی تاسیسات و تجهیزات و نیز هزینه آماده به کار نگهداشتن کلیه تاسیسات حرارتی، آسانسورها، پله های برقی و یا دوربین های مداربسته شامل حال تمامی مالکین و مستاجرینی که واحدی را دراختیار دارند، خواهد شد. همچنین لازم به توضیح است که هزینه های عمرانی یا اصلی تنها سهم مالکین بوده و نباید از سهم شارژ پرداخت شده توسط مستاجرین هزینه شود.
هر آنچه که باید در مورد شارژ آپارتمان بدانید
از آنجا که آپارتمان نشینی به یکی از دغدغه های زندگی ما تبدیل شده است، قصد داریم در مورد شارژ ساختمان، قوانین شارژ آپارتمان، نحوه پرداخت شارژ، اپلیکیشن پرداخت شارژ و سایر مسائلی که مرتبط با شارژ ساختمان هستند، توضیح دهیم.
هزینه های قابل پرداخت از محل شارژ ساختمان
۱–هزینههای نسبی: هزینه هایی که برای تعمیر و نگهداری بخش هایی از ساختمان از جمله هزینه آب، برق، گاز، ایزوگام و انواع بیمه های مربوط به ساختمان پرداخت میشود . این هزینه ها بر اساس تعداد نفرات، متراژ و تعداد پارکینگ برای هر واحد محاسبه می شود.
۲–هزینههای ثابت: هزینه هایی از قبیل نگهبانی، سرایداری، باغبانی و هر هزینه ای که به یکباره به ساختمان تحمیل می شود جزو این گروه از هزینه ها است. نحوه تقسیم اینگونه هزینه ها ربطی به مساحت واحدها ندارد و معمولاً به صورت یکسان بین همه واحدها تقسیم می شود.
آیا واحدهای خالی در ساختمان ملزم به پرداخت شارژ هستند یا خیر؟
بله. قانون تملک آپارتمانها به صورت مشخص به این مورد اشاره کرده است و تمامی واحدها را ملزم به پرداخت حق شارژ دانسته است. ماده 4 این قانون عنوان میکند که تمامی واحدهای یک مجتمع آپارتمانی فارغ از اینکه فرد یا افرادی در آن ساکن باشند، بایستی ماهیانه مبلغ شارژ را پرداخت نمایند و پرداخت این هزینه الزامی است.
پرداخت حق شارژ وظیفه مستاجر است یا مالک؟
این موضوع یک موضوع کاملا توافقی است که باید تکلیف آنرا هنگام عقد قرارداد حتما مشخص کنید. صاحبان خانه لازم است بدانند که مسئول نهایی جهت پرداخت حق شارژ هستند و در صورتی که مستاجران نسبت به پرداخت حق شارژ کوتاهی کنند، هئیت مدیره به سراغ آنها خواهد آمد. بنابراین مالکان بهتر است هنگام عقد قرارداد تمامی نکات را در قرارداد ذکر کنند که جای سوالی باقی نماند.
اگر واحدی شارژ را پرداخت نکرد، آیا مدیر ساختمان میتواند خودش خدمات را قطع کند؟
همانطور که در بالا ذکر کردیم، مدیر ساختمان باید از لحاظ قانونی اجازه قطع خدمات را بگیرد. در ضمن مدیر فقط حق قطع خدمات مشترک را دارد نه خدمات اختصاصی را. بنابراین اگر مدیر ساختمان بدون رعایت مراتب بالا خدمات مشترک را قطع کند، خودش قابل تعقیب بوده و از نظر کیفری به عنوان ممانعت از اجرای حق به مجازات حبس محکوم میشود.
اگر واحدی از آسانسور استفاده نکند، میتواند شارژ را پرداخت نکند؟
خیر. مالك ملك اگر هم از آسانسور استفاده نكنند مكلف به پرداخت هزينههاي مربوط به تعمير و نگهداري آسانسور است. به طور کلی تمام افراد ساکن یک ساختمان موظف به پرداخت هزینههای مربوط به شارژ، تعمیر یا نگهداری آسانسور هستند، حتی اگر هم از آسانسور استفاده نکنند.
اگر واحدی شارژ آپارتمان خود را پرداخت نکرد، چه کنیم؟
پرداخت حق شارژ قبل از اینکه یک امر توافقی باشد، یک امر قانونی است؛ یعنی مشکلات مربوط به آن از طریق حقوقی قابل پیگیری هستند. بر اساس قوانین شارژ ساختمان در ماده ۱۰ قانون تملک آپارتمان ها، در صورتی که واحدی از پرداخت شارژ ماهیانه سر باز زد، هیئت مدیره می تواند با پر کردن اظهارنامه مبنی بر عدم پرداخت حق ماهیانه و درج مبلغ بدهی به طور حقوقی درخواست پرداخت شارژ کند.
در صورتی که فرد بدهکار باز هم بدهی خود را نپرداخت، هیئت مدیره می تواند به مراجع قضایی شکایت کند و دادگاه ها ملزم هستند که به این دسته از پرونده ها به صورت سریع و خارج از نوبت رسیدگی کنند. طبق حکم دادگاه بر اساس قوانین وصول شارژ ساختمان، تا زمانی که فرد به عدم پرداخت حق شارژ ماهیانه ادامه دهد، از هرگونه استفاده از امکانات عمومی مجتمع محروم خواهد بود.
هزینه شارژ آپارتمان چگونه محاسبه می شود؟
روش محاسبه شارژ ساختمان و تقسیم هزینه ها بسته به تصمیم مالکین واحدهای ساختمان تعیین می شود و مدیر ساختمان مسئول محاسبه و دریافت آن است.
اگر شارژ ماه قبل مصرف نشود:
بعضی وقت ها مبلغ شارژ پرداختی در یک ماه به دلایل مختلفی مثل نبود مشکل در ساختمان و مصرف ناچیز آب و برق و گاز عمومی در طول آن ماه، خرج نمی شود. باید بدانید که این موضوع به هیچ عنوان باعث نمی شود که واحدها از پرداخت شارژ در ماه بعد خودداری کنند. پرداخت شارژ ساختمان باید به طور مداوم انجام شود و در صورت باقی ماندن بخشی از آن، این مقدار در حساب ساختمان ذخیره شده و برای مشکلات آینده نگه داشته می شود.
تعیین مبلغ شارژ آپارتمان:
تصمیم گیری در مورد مبلغ شارژ به عهده هیئت مدیره ساختمان است و معمولاً در همان ابتدای امر و به صورت توافقی انجام می شود.
پرداخت حق شارژ وظیفه مستاجر است یا مالک؟
پرداخت شارژ موضوعی کاملاً توافقی میان مستأجر و مالک است، یعنی دو طرف هنگام عقد قرارداد اجاره باید به توافق برسند که چه کسی باید شارژ ساختمان را بپردازد.
اگر به موجب قرارداد پرداخت شارژ ساختمان بر عهده مالک باشد و مالک از پرداخت شارژ خودداری کند، مستأجر می تواند این هزینه را از اجاره ای که به موجر می پردازد کسر کند.
اگر در زمان تنظیم قرارداد، توافق بر سر این موضوع انجام نشده باشد، چون شارژ جزو هزینه هایی است که برای استفاده از محل سکونت پرداخت می شود، پس طبیعتا مستأجر باید این هزینه ها را بپردازد.
اگر مستأجر یک ساختمان از پرداخت شارژ شانه خالی کند، مدیر ساختمان می تواند برای دریافت آن به مستأجر و مالک مراجعه کند.